5000 ember állt sorban az esőben a beteg kisfiú miatt

Ritkán hallani ekkora összefogásról.

A Worcesterben élő Oscar Saxelby-Leet akut limfoid leukémiával diagnosztizálták, ami olyan agresszív rákbetegség, hogy a doktorok mindössze 3 hónapot jósoltak számára, ha nem találnak megfelelő donort, akitől vérsejtet tudnának venni neki. A hagyományos kemoterápiás kezelés ugyanis mit sem segített a fiún.

A család tejesen kétségbeesett, és Oscar iskolájával és egy jótékonysági szervezettel együtt megszerveztek egy akciót a donorok felkutatására. Szinte hihetetlen, mennyien megmozdultak, hogy segíteni próbáljanak a fiún: 4855 fő állt sorban a szakadó esőben, hogy megvizsgáltassa magát, alkalmas-e donornak.

More than 5,000 people showed up at an event that was looking for a stem cell donor for 5-year-old cancer patient Oscar…

Közzétette: Stem Cell Innovations – 2019. március 8., péntek

Az orvosok a begyűjtött vérmintákból igyekeznek megtalálni azt, amelyik a legjobban hasonlít Oscar vérsejtjeire, és ezután kezdődhet az vérátültetés. Minél hamarabb bekövetkezik ez, annál nagyobb az esély a gyógyulásra. A jótékonysági szervezet szerint akkora esély van megtalálni a megfelelő őssejtet, mint nyerni a lottón. Szurkolunk!

Forrás: filantropikum