Irodába bevitt macskákkal enyhíti dolgozói stresszét a japán cég

Sőt, bónuszt is kapnak azok a dolgozók, akik menhelyről befogadott cicáikkal járnak dolgozni.

A mai modern munkakörnyezet, az állandó hajtás és az egész nap számítógép előtt való ücsörgés nagyon stresszes és kimerítő az irodai dolgozóknak. A japán, IT területen tevékenykedő Ferray cég dolgozói is nagyon stresszesek
voltak. Azonban a cégvezető, Hidenobu Fukuda kitalált valamit.

Bevezette a cégnél a “cica politikát”, ami annyit jelent, hogy a dolgozók a saját macskáikat bármikor bevihetik az irodába magukkal. Az irodistákat lenyűgözte a dolog, egyikük, Eri Ito például azt nyilatkozta:

“A macskák mellettünk alszanak…ennek gyógyító hatása van!”

A cicák jelenléte ideális az irodai környezetben. A kutyákkal ellentétben nem kell őket sétáltatni, nem igényelnek extra figyelmet. Önállóan járnak-kelnek, heverésznek, és időnként dorombolnak egyet a gép előtt ücsörgőknek.

Japan: Cats allowed in the office

Cats in the office: Stress relief or a furry nuisance?This Japanese workplace reckons cats will help colleagues with stress and fatigue.

Közzétette: BBC News – 2017. május 20., szombat

A cég egy idő után még egy újítást bevezetett. Havi bónuszt fizet azoknak a dolgozóinak, akik menhelyről fogadnak be cicát, és azt beviszik magukkal a munkahelyre. Így nem csak a dolgozóikon segít a cég, hanem a kóbor cicák esélyeit is javítja!

Forrás: happiest