Életét kockáztatva szülte meg négyes ikreit az anya

Bátorság vagy vakmerőség mást tenni, mint amit az orvosok javasolnak?

Kendall MacDonalnál több, a női szerveket érintő betegséget is megállapítottak az orvosok: a 27 éves nő policisztás petefészek-szindrómában és endometriózisban is szenvedett, így nem voltak jó esélyei a teherbe esésre. Ám mégis született egy kisfia, Brooklyn.

A szülők szerettek volna még egy gyermeket, ám Kendall legközelebb elvetélt.

Majd egy gyógyszeres kezelés után a fiatal nőnél egy ultrahangos vizsgálat egészséges szívverést mutatott. Sőt! A 9 hetes ultrahangon már egy második szívverés is kiderült, egy 3. vizsgálaton pedig további kettő! Kendall négyes ikreket várt, erre senki sem számított.

I can’t even begin to explain what it is like having 16 limbs moving inside you. #20weeks #Bump #Quadruplets #Bmac #Homestretch #Immeasuringtwomonthsahead

Közzétette: Kendall MacDonald – 2018. június 9., szombat

A 12. hét után az orvosok viszont azt mondták a párnak, hogy lehet, hogy egyik baba sem marad életben, és azt javasolták, hogy két magzatot vetessen el, hogy növelje a másik baba-pár és a saját túlélési esélyeit.

Két hét gondolkodási időt kaptak. Az általuk megkérdezett orvosok egymásnak ellentmondó javaslatokat tettek. Végül a pár úgy döntött, mind a 4 babát megtartják. Bátorság vagy vakmerőség? Akárhogy is, ebben az esetben jól sült el a dolog.

Da kids

Közzétette: Kendall MacDonald – 2018. december 9., vasárnap

 A pár egy kórház közelébe költözött, és 28 hét és 4 nap után megszületett Molly, Hudson, Indie és Quinn. Inkubátorba kerültek, de 3hónapos korukban egészségesen hazavihették őket az ifjú szülők.

Forrás: SZMO