Megölte a cseh férfit az oroszlánja, amit a kertjében tenyésztett

Engedély nélkül épített karámot az állatoknak.

Belehalt a sérüléseibe az a cseh férfi, akire saját oroszlánja támadt Zdechovban.

Az áldozatnak két oroszlánja is volt, a rendőrök mindkettőt lelőtték. Nem hivatalos információ szerint a hím támadt a gazdájára.

Az állatorvosok sokadszorra sem engedélyezték a férfinak, hogy Zdechovban oroszlánokat tenyésszen, mivel nem nyújtotta be az építési engedélyt a kifutóval ellátott karámra.

A tenyésztő 2016 nyarán hozta a faluba az akkor hatéves oroszlánt. Családi telkén engedély nélkül karámot épített neki, a helyiek folyamatosan panaszkodtak emiatt.

A hatóságok többször is megbírságolták engedély nélküli oroszlántartásért, mégsem tudták megakadályozni, hogy otthon nevelje az egzotikus ragadozót.

A közeli Vsetin hatósága 2017-ben megpróbálta lebontani az elkerített kifutót, azonban a férfi nem engedte be a munkásokat a birtokra.

Az állatorvosi felügyeletnek sem sikerült elvenni az oroszlánt a férfitól, mert ehhez bizonyítaniuk kellett volna, hogy rosszul bánik vele, de ez nem volt igaz.

“Végül a baleset megoldhatja a hosszú ideje fennálló problémát” – mondta Tomás Kocourek polgármester.

Tavaly nyáron a rendőrségnek foglalkoznia kellett egy balesettel: a gazda pórázon sétáltatta a nőstényoroszlánt, ennek ellenére az megtámadott egy kerékpárost, akihez orvost kellett hívni. A rendőr közlekedési balesetnek ítélte a támadást, ezért azt mondta, bűncselekmény nem történt.

A cseh környezetvédelmi tárca tavalyi adatai szerint 49 pumát, 44 oroszlánt, 34 hiúzt, 20 tigrist, 15 ocelotot és nyolc leopárdot tartanak háznál Csehországban.

Forrás: MTI

Kövess minket a Facebookon is:
Címkék: