Ez a 19 éves fiú kapta meg Hosszú Katinka öltözőjének kulcsát

Új edzőpartnere van olimpiai bajnokunknak.

Két hete tagja az Iron Swimnek a 19 éves algériai származású Jaouad Syoud, aki Dudás Dánielnek hála került a klubhoz, ugyanis 2018 év végén a kínai rövidpályás világbajnokságon egy selejtezőfutamban úsztak, és szóba elegyedtek.

“Kérdezgettem arról, hogy edzenek, és miként lehetne csatlakozni a klubhoz. Azt javasolta, beszéljek az edzővel, én pedig odamentem Petrov Árpádhoz, aki nagyon kedvesen fogadott, és a végén abban maradtunk, hogy teszünk egy próbát. Most pedig itt vagyok!”

Jaouad most 4 évig tervez maradni, de az is elképzelhető, hogy tovább marad.

“Az edzéseken nagyjából azonos időket úszunk Katinkával, néha ő nyer, néha én, és ez mindkettőnk számára csak jó dolgokat hozhat”.

View this post on Instagram

Repost @ironswimteam ・・・ Fortune favors the brave – as the proverb says. Jaouad Syoud was brave and he had luck. The 19-year old Algerian-born, but French resident young man has become the three-time Olympic champion Katinka’s new training partner, and the newest member of Iron Swim team. Joe, as Katinka calls him, started practicing in Iron two weeks ago. He got this opportunity in a very simple way: he asked whether he could come. And, He could. Interview on our website (link in bio). Bátraké a szerencse, tartja a mondás. Jaouad Syoud bátor volt, és szerencsével járt. A 19 éves algériai származású, de mostanáig Franciaországban élő fiatalember a háromszoros olimpiai bajnok Katinka új edzőpartnere, az Iron Swim csapat legújabb tagja. A Katinka által csak Joe-nak becézett úszó két hete kezdte az edzéseket az Ironban, és nagyon egyszerű módon került ide: megkérdezte, jöhet-e. Jöhetett! Interjú honlapunkon (link a bioban). #ironswimteam #ironswim #hwapo

A post shared by Iron Lady (@hosszukatinka) on

Hosszú Katinka szerint Syoudnak nagyon jó humora van, és jó hangulatot teremt az edzéseken.

“És végre valaki, akivel küzdhetek a medencében! Alig merek odanézni a pályájára, hogy hol tart éppen. Motiváló.”

Jaouad már az első nap megkapta Dudás Dánieltől Katinka öltözőjének kulcsát. Furcsa volt ez a fajta bizalom a fiúnak, de jól esett neki.

Forrás: blikk