11 éven át őrizte gazdája sírját a hűséges német juhász keverék

Senki sem tudja, hogyan találta meg szeretett gazdája sírját a kutya.

Capitán, a német juhász keverék csak egy évvel annak halála előtt ismerte meg szeretett gazdáját, Miguelt. Ám ennyi idő alatt is olyan szoros kötődés alakult ki közöttük, ami sosem ért véget.

A gazda tragikus halála után a kutya eltűnt. Miguel özvegye, Veronica, és fia,Damián sehol sem találták az ebet, és arra gondoltak, hogy biztos valaki befogadta, miután elszökött. De egészen másról volt szó.

Damián fia egyszer épp a temetőben volt, amikor meglátta a kutyát édesapja sírjánál. Senki sem tudja, honnan tudta a kutya, hogy hol fekszik szeretett gazdája. Próbálták hazavinni az ebet, de Capitán mindig visszaszökött a temetőbe.

Fotó: YouTube

Így a kutya gyakorlatilag élete nagy részét a temetőben töltötte. Néha hazament ugyan a családhoz, de minden délután 6 órától már biztosan a sír mellett feküdt, és egész éjjel ott is maradt. Néhány évvel ezelőtt a világ már megismerhette Capitán, a hűséges eb történetét, így sok tízezren vették szomorúan tudomásul, mikor a kutya elpusztult, miután 11 éven át őrizte gazdája sírját.

Forrás: happiest