Hat orvos hajtotta el: egyik se vette észre a kislány rákját

6 hónapos korától hurcolta kislányát az édesanya orvostól orvosig, mindegyik elzavarta őket azzal, hogy nincs komoly baj.

A kislány, Megan Clarkson 2 és fél éves korában halt meg, a tüdőrák egyik ritka, agresszív formájában. Édesanyja, Kelly észrevette, hogy baj van, ám az orvosok nem vették őt komolyan. A rákot csupán 3 héttel a kicsi halála előtt állapították meg, ekkor pedig már késő volt.

A Skóciában élő anyuka a kislány fél éves kora óta járt orvostól orvosig, mivel a gyermek sokat köhögött. Hat orvos küldte el azzal, csak valami fertőzésről ehet szó, és a gyerekek amúgy is eleve szoktak köhögni.

Illusztráció: pexels

Meghan állapota azonban nem javult, a testsúlya pedig egyre csökkent, és egyre nehezebben kapott levegőt. Az orvosok ekkor asztmára gyanakodtak, de kiderült, hogy tüdőrákban szenved. Kioperálták a kicsi tüdejének jobb felét, de ez nem mentette meg az életét.

A megtört anya az egész rendszerben csalódott:

“Szerintem senki nem kapta meg a lehetőséget, hogy a munkáját végezze, és segítsen az olyan gyermekeken, mint Megan (…) ha időben észreveszik a bajt, legalább valamennyi esélye lett volna a túlélésre.”

Forrás: bors