7 idézet Koós Jánostól

Saját gondolataival emlékezünk a legendás táncdalénekesre.

Koós János rövid betegség után, 81 éves korában elhunyt. Az énekes három táncdalfesztiválokon is megnyert, legismertebb dala a Kislány a zongoránál, emellett filmekben is szerepelt. Saját szavaival emlékezzünk rá:

“Két nevetés után a világot, a problémáimat is másképp látom. Három nevetés után meg is tudom oldani.”

“Azt szokták mondani, az ember sorsa meg van írva, de ezt a regényt azért bőven lehet irányítani. Egy dolog kell hozzá, kétségtelen, sok szerencse.”

“Meggyőződésem, hogy ha a humor meghal, akkor öt perc múlva én is meg fogok.”

Fotó: wikipédia

“Mikor apám a lillafüredi kastélyszálló karbantartója volt gyerekkoromban, minden hétvégét ott töltöttünk anyámmal, a mai napig minden szobát ismerek ott. Akkor történt, hogy egyszer apám kivitt megnézni a befagyott vízesést: akkor nem ez a kis szar jég volt, mint most, hanem tényleg egy négy méter széles jégpáncél, és azt mondta, hogy adjam oda a sapkámat. Baromi hideg volt, de odaadtam, aztán a sálamat és a kesztyűmet is elkérte, majd az egészet lehajította a vízeséshez, azzal, hogy ilyesmit meg ne lásson rajtam többször. Soha nem is kellett egyetlen koncertemet se lemondanom rekedtség vagy hasonló miatt.”

“Akinek nincsenek könnycseppjei, annak nincs másmilyen érzése sem. Én például most is elbőgöm magam, ha arra gondolok, mi lett volna, ha nem élhetnék Dékány Saroltával.”

“Ha nem lennénk énekesek, milliomosok lehetnénk, éttermet nyithattunk volna. Én még nem találkoztam nővel, aki úgy főz, mint a feleségem.”

“Nem azon szoktam gondolkozni, milyen szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, hanem, hogy milyen szerencsés a közönség, hogy én vagyok.”

Forrás: citatum, hvg, 24, blikk, veol,nlcafe