Így válaszd el a tojássárgáját a fehérjétől

Nem kell tojáshéjból tojáshéjba öntögetni.

Csomó recept van, amikhez vagy csak a tojássárgájára vagy csak a fehérjére vagy csak a sárgájára van szükség. A jó öreg módszer az, hogy miután felütöd a tojást, tojáshéjból tojáshéjba öntögeted a tartalmát, addig, amíg az összes fehérje kicsorog egy tálba, a sárgája pedig benne marad a tojáshéjban.

Fotó: pexels

Ám előfordulhat ilyenkor, hogy a sárgája belecsúszik a fehérjébe. Van ennél egy jobb módszer is: tegyél tésztaszűrő kanalat egy tálba, és üsd rá arra a tojást. Ekkor a fehérje lecsorog a lyukakon, a sárgája pedig fent marad a kanálon. Egyszerű, de nagyszerű.

Forrás: blikkruzs