“Felnőttél, de mindig az én kicsi fiam maradsz”

A levél, ami minden anya szívét megdobogtatja.

Az anya és gyermeke közötti kapcsolat a legszorosabb a világon. És ez akkor sem szűnik meg, ha a gyermek az évtizedek során önálló felnőtté cseperedik, és kirepül a családi fészekből.

Egy ismeretlen édesanya szívmelengető levele felnőtt fiához:

“Drága fiam!

Mennyire szeretnék most visszatérni abba az időbe, amikor kicsi voltál! Annyira szeretnék emlékezni az illatra, amikor újszülött voltál, és érezni azt az örömöt, hogy egy gyermeket ringathatok az ölemben. Legalább még egyszer!

A gyerekkori fotóidat nézegetem – gyönyörű kisfiú voltál, mennyire szeretném hallani annak a kisfiúnak a hangját ismét! Nézlek téged, ahogy nősz, a kanapén fekszel egy könyvvel a kezedben. Senki nem gondol arra, hogy ezek a pillanatok néhány év múlva a legboldogabb időszaknak tűnnek, amelyet szeretnénk visszafordítani. Olyan gyorsan telik az idő, hogy szinte észre sem vesszük és nem tudjuk megállítani.

Fotó: freepik

Emlékszem arra az időre, amikor, ha nem tudtál meggyőzni valamiről, elkezdtél sírni. Mondtad nekem: Anya hallgass meg egy percre. – Nagyon sajnálom fiam, hogy nem volt türelmem, hogy meghallgassalak és számtalanszor veszekedtünk ezért. Tudom, ez az én hibám, próbálok megváltozni.

Akárhogy is, te a számomra mindig egy kisfiú maradsz, még akkor is, amikor a cipőd mérete az én bakancsommal megegyező. Fiam, hogy sikerült ilyen szép fiatalemberré válnod? Büszke vagyok rád! Köszönöm, hogy minden nap van okom, hogy büszke legyek, mert az édesanyád vagyok. Az anyaság megváltoztatott, el sem tudtam képzelni ilyesmit magamról.

Én is, mint a többi szülő, sokat hibáztam, de téged kaptalak az élettől és végre megértettem, mit jelent szeretni. Ha van egy fiad, az egy hatalmas kaland és egyáltalán nem unalmas. Nem számítottam ilyen tapasztalatokra és azt sem gondoltam, hogy ennyi nehézségbe ütközöm. Mindig idősebb leszek nálad 24 évvel, tudom, ez sok idő, de ahogy egyre nagyobb leszel, a korkülönbség közöttünk egyre kevesebbnek fog tűnni.

Mindig a kisfiam maradsz és én az édesanyád maradok, akinek a szíve mindig válaszol bármilyen problémára, kérésedre. Amikor látom, hogy milyen szép, egészséges, jól nevelt fiatalember lettél, arra gondolok, hogy te vagy a legjobb dolog az életemben.

Sok szerencsét fiam! Szeretlek!”

Forrás: bidista