A 6 éves fiú kiásott valami a földből: a múzeum megfejtette, mi az

A gyermek otthon túrta a kertet, amikor valami furcsát talált a földben.

A német kisfiú egy cserépdarabszerű tárgyra bukkant, és azt gondolta, hogy értékes római kori leletet talált. A tárgyat megmutatta az apjának, aki miért is ne alapon azt javasolta csemetéjének, hogy küldjék el a múzeumnak azt a valamit. Írtak egy levelet, amiben arra kérték a múzeumot, döntsék el, hogy ez a cserépdarab a római korból származik-e.

A Kölni Római-Germán Múzeum komolyan vette a megkeresést. Visszaküldték a tárgyat a családnak, és ezt írták a mellékelt levélben:

“Köszönjük, hogy elküldted a Kölni Római-Germán Múzeumnak a leletet. Minden kutató alaposan megvizsgálta, és hosszasan tanakodott, vajon mi lehet ez. Végül valakinek sikerült megfejtenie a rejtélyt.”

Mint megállapították, a beküldött tárgy egy olyan égetett anyagból készült vízvezeték darabja volt, amilyeneket a 19. században használtak, szóval 100 évnél biztosan régebbi.

A jó fej kutatók még ezt is megírták a kicsinek:

“Ugyan a lelet nem a római korból származik, de régi, és jól mutatja, hogyan éltek annak idején az emberek Kölnben. Vigyázz rá nagyon és mutasd meg a barátaidnak.”

Forrás: index