Ezért tedd a fokhagymát sóba: nem bánod meg!

A gyakorlott háziasszonyoknak is lehet újat mondani.

Három konyhai fortélyt mutatunk be, amikről lehet, hogy még nem hallottál, viszont épp itt az ideje, ugyanis nagyon jól működnek!

Tedd a fokhagymát sóba!

Egy dobozba tölts durva sót, majd tedd bele a fokhagyma fejeket! Ha így tárolod a fokhagymát, akkor hosszabb ideig megőrzi frissességét, nem szárad ki olyan hamar.

Forrás: pixabay

Számolj le a konyhaszekrényed ételeire vadászó rovarokkal!

Tegyél néhány babérlevelet a cukortartóba, vagy a konyhaszekrénybe, illetve a kamrapolcra, így elkerülik majd a hangyák, és egyéb rovarok. Ugyanis a babérlevél magas illóolaj-tartalmát kerülik a kis kártevők.

Rafinált trükk répa-hámozáshoz

Nincs kéznél a zöldséghámozó? Semmi baj, egy fémdörzsi, avagy drótmosogató segítségével is könnyedén meg tudod tisztítani a sárgarépát, és a többi, vékonyabb héjú zöldséget is.

Forrás: filantropikum