Már 3000 tévét adományozott a kórházaknak Attila, a tévészerelő

Rengeteget dolgozik ingyen a betegek lábadozásának könnyebbé tételéért.

Több ezer beteg lábadozását tette könnyebbé Ellenbacher Attila, akit a kórházakban van jótékony tévészerelőként emlegetnek. A férfi régi készülékeket megjavítja, ha kell, majd felajánlja különböző közintézményeknek, főként kórházaknak.

Legutóbbi akciójával pedig csapatával több millió forint értékű kábeltévés rendszert épített ki díjmentesen a Bajcsy Kórházban, mivel korábban az sem volt.

Hogy miért fontos a tévé a betegeknek? Ágyhoz kötve, több napot, heteket a kórházban töltve az idő telik a leglassabban. Sokszor a televízió jelentheti a lábadozóknak az egyetlen világra nyíló ablakot.

“Az ápolási folyamatok kapcsán ugye az ápolók is nagyon sok időt töltenek a betegekkel a kórteremben, és közös beszélgetések is kialakulnak azzal kapcsolatban, ami éppen elhangzik a tévében. Beszámolnak a betegek arról, hogy mit láttak, mit hallottak, tehát a kommunikáció a személyzettel, illetve egymás között is ettől felpezsdült, ettől az egésztől”

– mondta az ATV-nek Bozsányi Ágnes főnővér.

Aki támogatni szeretné Ellenbacher Attila munkáját, a Ne Dobd Ki Alapítványon keresztül megteheti.

A tévé- és antennaszerelőként dolgozó férfi tavaly már a köztársasági elnökhöz fordult, hogy Áder János segítségét kérje a további adományozáshoz.

 

Címlapfotó: Facebook/Ellenbacher Attila