Bálint gazda kézzel készített kitüntetést kapott. Feladó: a nép

Elmesélte, melyik két elismerés volt számára a legkedvesebb.

Az idén 100 éves Bálint György a XVI. kerülettől nem kapta meg a díszpolgári címet, de mint elmondta, nincs ezzel kapcsolatban rossz érzés benne, hiszen rengeteg támogató, szeretetteljes üzenetet kapott az ügy kapcsán.

Egy kis csomag is érkezett hozzá, melyben egy kézzel készített kitüntetés volt, amit neki, mint a XVI. kerület díszpolgárának címeztek. Feladóként „a nép” szerepelt.

„Semmi hiányérzet, neheztelés, rossz érzés nincs bennem a díszpolgári címmel kapcsolatban, hiszen épp az ügy kapcsán…

Közzétette: Magyar Hang – A Túlélő Magazin – 2019. február 22., péntek

A Magyar Hangnak Bálint gazda elmesélte, hogy milyen elismerések számára a legkedvesebbek, egyik sem plakett formájában érkezett hozzá.

“Az egyik egy dió. Annak a fának az első gyümölcse, amit itt, a kerületi könyvtár udvarán ültettek a tiszteletemre. Ezt azzal érdemeltem ki, hogy temérdek könyvet vittem oda, és létrejött egy kis olvasókör is, rendszeressé váltak az eszmecserék kertészeti témákban. A könyvtár látogatói ráadásul arra is rájöttek, hogy sokkal jobb kint, a kertben olvasgatni, ahol a diófa is növekedett. A diót egy kedves könyvtáros hölgy hozta el nekem, kis fehér szalaggal átkötve.”

A másikkal egy zenekar lepte meg.

“Volt pár éve egy összejövetel, kisebb konferencia, majd koncert a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, amelynek 45 hektáros arborétumát az én tanácsaim kikérésével rakták rendbe a kommunizmus évtizedei után az örökös, Károlyi György felkérésére. Az eseményről sajnos elkéstünk egy közúti baleset miatt, mire megérkeztünk, a zenekar már bepakolt a kisbuszba, indulni készültek. Ám egyszer csak odalépett mellém a zenekar menedzsere, és a fülembe súgta, hogy lesz egy kis meglepetés, üljünk be a koncertterembe. Ott aztán a zenekar eljátszotta “az elkésett vendégek tiszteletére” Schubert VI. (C-dúr) szimfóniájának zárótételét. Meghatott, hogy az a sok zenész ahelyett, hogy hazasietett volna, ilyen szeretetben és megtiszteltetésben részesített. Ha ilyenekben lehet részem, nem lehet hiányérzetem.”

Címlapfotó: Facebook/Bálint gazda