Einstein undorítónak találta gyermeke pályaválasztását, és fia feleségét is leszólta

Nem kis nyomás lehet egy Nobel-díjas lángelme gyerekének lenni, főleg, ha apuka még ezerrel kritizál is.

1904. május 14-én született meg a lángelme fia, Hans Albert Einstein. Gyermekkorában nagyon megviselte szülei válása, így belevetette magát a tanulásba. Édesanyjával és testvérével lakott, édesapjával pedig leveleztek.

Hans Zürichben szerzett diplomát építészmérnökként, Albert Einstein ezzel nagyon nem értett egyet, a fizikus azt mondta fiának, hogy ez egy “undorító gondolat”. Éveken át tartott a nézeteltérés emiatt közöttük, pedig Hans sikeressé vált a szakmájában, főleg hidak építésében működött közre tudásával.

Fotó: Wikipédia

Albert Einstein fia párválasztását sem nézte jó szemmel. Szerinte ugyanis Hans első felesége, Frieda Knecht jellegtelen nő volt. Einstein ugyanúgy ellenezte fia házasságát, ahogy annak idején szülei az övét. Igyekezett meggyőzni Hanst, hogy ne legyen gyerekük, mert úgyis ott akarja majd hagyni a nőt.

Hans és Frieda frigyéből három gyermek született, viszont ketten gyermekkorukban meghaltak.

Albert Einsteint és fiát a családi tragédiák hozták közelebb egymáshoz. Mikor Hans két fia diftériában meghalt, Albert vigasztalni próbálta fiát. Hans és felesége örökbe fogadtak egy kislányt, ezután közvetlenebbé vált a Nobel-díjas apuka és fia kapcsolata. Itt láthatsz egy közös fotót Albert és Hans Einsteinről.

Forrás: mult-kor