Már többek életét megmentette az Apple Watch okosóra

Az Apple okosórái igazán olyan termékek, amelyek a „menő” kategóriába tartoznak, egyfajta státuszszimbólumnak számít a megszerzésük.

Amellett, hogy lehet velük „villogni” – és persze teszik a dolgukat: mutatják az időt és telefon egyes funkcióit átveszik – életet is menthetnek.

Az Apple Watch 4 már képes a pulzusmérésre, EKG készítésére, így időben figyelmeztethet, hogy orvoshoz kell fordulnunk.

Ezúttal pedig az elesést érzékelő funkció mentette meg egy férfi életét.

A 67 éves Toralv Østvang éjszaka kiment a mosdóba, ahol rosszul lett, elájult és annyira beverte a fejét, hogy három helyen is eltört az arccsontja, folyamatosan vérzett is. Egyedül volt a lakásban, így nem tudni, mikor vette volna észre valaki. A csuklóján viszont ott volt az Apple Watch 4, ami érzékelte az esést és magától segítséget hívott a Fall Detection funkciója segítségével. Így kimentek hozzá a mentők és segítettek rajta.

„Sokkal rosszabbul is végződhetett volna a történet. Minden reggel feltesszük magunknak a kérdést, hogy mi történt volna, ha nem viseli az okosórát. Még telefont se vitt magával a mosdóba. Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan segítséget tudott kapni az órától, amíg a rendőrök meg nem találták. Komoly esés volt, valószínűleg ez mentette meg az életét”

– nyilatkozta lánya az NRK nevű lapnak.

Pár héttel ezelőtt az óra EKG-mérőjének köszönhetően történt hasonló, happy enddel végződő történet.

 

Forrás: NRK

Címlapfotó: Twitter