Hogy tudtunk eddig menstruációs emoji nélkül élni?!

De most már szerencsére nem kell nélkülöznünk.

Emlékszem, amikor 1997 környékén elkezdtem e-mailezni – persze akkor még sehol nem volt a grafikus felület, csak karaktereket tudtunk használni – láttam, hogy a barátaim használnak smiley-kat, de valamiért én ellenálltam. A kettőspont-gondolatjel-zárójel nevetős emojit akkor cikinek találtam. Én magam sem tudom, miért. Persze azóta már rég „megtörtem” és talán nincs magánjellegű levelem, üzenetem hangulatjel nélkül. (És most végre egy cikkbe is legálisan tehetek belőle! :-) )

Használja ezeket a kis arcocskákat, ikonokat az egész világ, a fejlesztők pedig ki is szolgálják a felhasználók ilyen irányú igényeit és újabb képecskékkel rukkolnak elő időről-időre.

Nagy gondot fordítanak az ikonok kiválasztására és megjelenítésére, ezért vannak például különböző bőrszínű figurák, vagy ezért – a vegánok kérésére – vették ki a saláta-emojiból a tojást, hogy ők is “ehessenek” belőle.

A Unicode 59 új emojit hozott ki februárban, melyek célja többek között az érzékenyítés is, most több testi fogyatékosságot megjelenítő figura is megjelent, például kerekesszékes, bottal járó, művégtagos.

És küzdenek a tabu-témák ellen is, így jöhetett létre a menstruáció-emoji, amelyet egy piros cseppel jelölnek. Valószínűleg a férfiak rémálma lesz az, amikor ilyet kapnak üzenetben a barátnőjüktől…

Forrás: BBC

Kövess minket a Facebookon is:
Címkék: ,