Ezt tervezte Andy Vajna Nagy Feróval

A producer halála közbeszólt.

Andy Vajnának még nagy tervei voltak a filmes szakmában. Nem sokkal halála előtt egy zenés film megvalósításán is gondolkodott: a Beatrice történetét tervezte filmre vinni. Nagy Feró így mesélt erről:

“Elmentem hozzá, beszéltünk róla. Érdekelte is a dolog, hogy egy, a Beatricéről szóló filmet csináljunk együtt. Bólintott rá, aminek én akkor nagyon örültem”.

Fotó: wikipédia

Az együttes történetét a színházban már bemutatták: az Újszínházban fut a Ricse, Ricse, Beatricse című, amit a producer már nem láthatott:

“Elhívtam Andyt, hogy jöjjön el, nézze meg az előadást. A darab a könyvem vázlata alapján játszódik, élő zenével, engem Kurkó Józsi alakít. A tragédia viszont közbeszólt, már nem tudott eljönni. Rá én barátként tekintek, persze, ő olyan nagy formátumú ember volt, hogy vele kapcsolatban számos „nagy barát” előbukkan utólag, de én úgy gondolom, elmondhatom: valóban jó kapcsolatban voltunk. Sosem értettem a negatív felhangokat, szerintem örüljünk neki, hogy a világban jó hírünket vitte, és amióta ő foglalkozott a magyar filmekkel, két Oscar-díj csak beszaladt. Ez biztos nem véletlen.”

A producer hirtelen halálával azonban Nagy Feró filmes tervei parkolópályára kerültek, ennek ellenére a film megvalósításáról nem tett le.

Forrás: blikk