Máté Péter özvegye 35 éve rejtegetett titkot árult el

35 éve hunyt el a legendás énekes.

Máté Péter özvegye, Edit évtizedek óta őrizgette szerelme legutolsó tervét, most viszont elárulta az énekes eddig nem ismert titkát: a legenda abba akarta hagyni az éneklést.

“Péter rengeteget dolgozott. A napi megélhetésért sokáig aprópénzért ment haknikba, énekelt esküvőkön. Amikor megvettük, a telken csak egy düledező vályogépület állt, a lányaink dézsában fürödtek, vödörben hordtuk a vizet, de nagyon boldogok voltunk együtt. Halála előtt két évvel kezdett egy kicsit jobban menni anyagilag, felfedezték, kezdték megbecsülni, népszerű lett. Mégis úgy döntött, abbahagyja az éneklést, aztán a hangszerelés, a zeneszerzés és a színház felé fordul. Ki tudja, engedték volna-e neki a rajongók, de ezt tervezte. Már sohasem tudjuk meg, hogyan lett volna, hiszen az elhatározása után néhány hónappal elment…”

Fotó: wikipedia

A 68 éves özvegy biztos benne, hogy Máté Péter remek nagypapa lenne, aki büszke a két lányától született, kamaszodó unokákra, Gergőre (12) Kamillára (14) és Danira (16). A gyerekek a nyarakat szívesen töltik együtt Pázmándon, ahol legboldogabb időszakait töltötte Máté Péter a családjával.

Edit az énekes halála után nem ment újra férjhez:

“Nekem úgy volt természetes, hogy ő az egyetlen férjem. Tizenöt évet töltöttünk együtt, miután Valentin-napon a Fortuna bárban kiszemelt. Nagy szerelem volt a miénk. (…) A halála után hosszú évekig képtelen voltam megnézni a fényképeinket, meghallgatni a dalait. Sokat beszéltem hozzá, néha a nehezebb időkben kimondottan dühösen: miért hagytál itt?! Ma viszont már megnyugtat a hangja, szeretem a dalait, nagyon jólesik, hogy példaképnek tekintik és szeretik őt a fiatal zenészek.”

Az özvegy nem titkolja, Máté Péter a halála előtt pár évvel szívpanaszaival orvoshoz ment, de nem állapítottak meg olyan gondot, amit kezelni kellett volna. Javasolták neki, hogy ne igyon alkoholt, ne dohányozzon és kevesebbet dolgozzon, de utóbbit nem tudta betartani.

Forrás: blikk