Korai halált okozhat, ha napi szinten eszel rántott húst!

Az Iowai Egyetem tanulmánya megállapította, hogy jelentősen növelheti a korai halál bekövetkeztének esélyét a rántott ételek napi szintű fogyasztása.

Az 50 és 79 közötti ,korosztályt, azon belül is a nőket vizsgálva megállapították a kutatók, hogy ha valaki naponta eszik rántott csirkét, akkor 13 százalékkal nagyobb az esélye a korai halálra, mint annak, aki nem, vagy csak legfeljebb havonta eszik ilyen ételt.

Wei Bao, az egyetem munkatársa, és a tanulmány egyik fő szerzője elmondta: a rántott hal esetében a rizikófaktor 7 százalékkal növekszik.

A jó öreg panír

Fotó: pixabay

Nem biztos, hogy a férfiaknál és más korosztályok esetében is hasonló eredmény jönne ki, de a kutatók nem tudnak olyan okról, ami miatt másoknál más hatása lenne a rántott ételek fogyasztásának. A nagyszabású kutatásban 106.966 nő vett részt.

A kutatók arra is felhívják a figyelmet, hogy az sem mindegy, milyen olajban rántjuk ki az ételt. Például egy spanyol kutatás nem talált összefüggést a korai halál és a rántott ételek gyakori fogyasztása között, és ez azért is lehet, mert a spanyolok jellemzően olívaolajat használnak.

Forrás: insider