Így tarthatod sokáig frissen a kenyeret

Pofonegyszerű módszerek, amikkel sokáig fogyasztható marad a kenyér.

Pazarolni senki sem szeret, és nem is egy környezetbarát megoldás. Felesleges kidobni a megszikkadt kenyeret, ha egy kis odafigyeléssel meg is előzheted, vagy épp visszafordíthatod a problémát.

Így marad sokáig fogyasztható a kenyér:

Először is érdemes beszerezned egy kenyértartót, ezek mikroklímája ideális ahhoz, hogy sokáig frissen tartsák a kenyeret. Ha meg akarod előzni, hogy a kenyér kiszáradjon, akkor tegyél egy almát is a kenyér mellé a tartóba. Egyszerű megoldás, de próbáld csak ki, milyen hatékony lehet.

Akkor is van megoldás, ha már kiszáradt a kenyér, de mégsem akarod kidobni. Ebben az esetben vagdosd be keresztben és hosszában is a kenyeret, fröcskölj rá egy kevés vizet, a résekbe tegyél sajtszeleteket, és tedd a forró sütőbe. Az olvadt sajt és a vízpermet feltölti a kenyér pórusait nedvességgel, és újra fogyaszthatóvá válik.

Forrás: kiskegyed