Ezt teszi a testeddel, ha gyakran eszel májat

Sült máj, pástétom, májkrém, hurka – a máj sokak által kedvelt ízletes finomság, de vajon hogyan hat a szervezetünkre?

A szakértők véleménye is megoszlik ezzel kapcsolatban. Vannak, akik szerint a máj tele van toxinokkal, így jobb, ha elkerüljük, mások szerint viszont érdemes rendszeresen fogyasztani, mert tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Most akkor egyed vagy ne?

Ha valaki szereti a májat, akkor beillesztheti az étrendjébe, viszont, ha rendszeresen fogyasztod, akkor figyelj oda rá, hogy próbáld megbízható helyről beszerezni, illetve ha teheted, vásárolj bio terméket, így olyan állatok májához jutsz hozzá,amelyeket nem kezeltek hormonokkal és antibiotikumokkal. A fiatalabb állatok mája kevesebb méreganyagot tartalmaz, így marha helyett válassz borjút.

A máj pozitív egészségügyi hatásai

Fotó: wikipedia

A májban nagyon sok az A- és a D-vitamin, a B-vitamin, a vas, és sok más vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Így hat a testedre a fogyasztása:

Magas fehérjetartalma segít megtartani az izomerőt

B-vitamin tartalmánál fogva segíthet az idegrendszer, az immunrendszer, a keringési rendszer, a bőr és a haj egészségének megőrzésében, és az immunrendszer munkáját is segítheti.

Támogatja az emésztési folyamatokat.

Segítheti a pajzsmirigy működését.

Nyugtató hatása is lehet.

Magas a vastartalma,, így vérszegénység esetén is segíthet.

Forrás: hazipatika