Tudod, kit látsz valójában a Flashdance táncjeleneteiben?

A nőt, akinek a nevét még a stáblistából is kihagyták.

A Flashdance-en egy egész generáció nőtt fel, de még a mai fiatalságot is könnyedén a tévé elé szippanthatja. Először csak azért, hogy nevessenek a gigantikus, nyolcvanas évekbeli hajzatokon és öltözékeken, utána viszont már a főszereplő imádnivaló figurája, és legfőképp felfoghatatlanul szexi teste és táncmozdulatai miatt.

A Flashdance főszereplőjének, az azóta ötödik X-ét taposó Jennifer Bealsnek a neve összeforrt a tűzforró táncjelenetekkel – pedig a táncjelenetekben nem is őt látod.

View this post on Instagram

#jenniferbeals in Flash Dance (dancing by #MarineJahan)

A post shared by Matt Berman (@mrmattberman) on

Aki ugyanis ezeket a mágikus erejű táncmozdulatokat a szemünk elé tárta, az egy Marine Jahan nevű francia hölgy. De ez sokáig nem derült ki – a nézőközönség csak akkor szembesült a dublőrködés tényével, amikor a Flashdance világsikerűvé vált. Jahan neve még a film stáblistájában sem szerepel – se az elején, se a végén.

Pedig még a távolabbról felvett biciklizős jeleneteken is ő van.

Amikor kiderült a kettősség, sok néző becsapva érezte magát (a nyolcvanas években nem volt még olyan természetes dolog a testdublőrködés, mint manapság). A film producerei azzal mosták kezeiket, hogy sosem titkolták a turpisságot, Jahan neve pedig azért nem szerepel sehol az alkotásban, mert a Paramount Pictures rövidített változatban kérte a stáblistát.

Egy 2017-es kép a most 60 éves francia művésznőről – láthatóan a mai napig jól tartja magát: