Elképesztő sebességgel hasít a gyalogos az úton ónos eső után

De hogy megy vissza?

Az ónos eső egyértelműen a közlekedők rémálma. Az autók sorra válnak irányíthatatlanná és vagy az árokban vagy egymás fenekében kötnek ki. A gyalogosoknak pedig alkalmuk nyílik bemutatni egy max. pontszámos tripla leszúrt rittbergert mindenféle műkorcsolyás tudás nélkül. Bár a pontokat a versenybírák helyett a balesetis orvosok és ápolók osztják.

A romániai Bodzavásáron sikerült a természetnek egy olyan gyorskorcsolyapályát létrehoznia, amin kori nélkül (gumicsizmában!) is lehet száguldani, a „versenyző” mindössze egy botot használt a sebesség megtartására. Utánzását senkinek sem ajánljuk!

Így közlekedj ónos eső után! :D A felvétel tegnap készült a romániai Bodzavásáron!

Így közlekedj ónos eső után! :D A felvétel tegnap készült a romániai Bodzavásáron! Videó: Adrian Florinel Docuz / Severe Weather Europe

Közzétette: Met Híradó – 2019. január 25., péntek

Tudtad? Az ónos eső olyan túlhűlt vízcseppekből áll, melyek a talajra (vagy bármilyen más tárgyra) érve azonnal megfagynak. Akkor alakul ki, ha a felső és alsó hideg légrétegek közé 0 °C-nál magasabb hőmérsékletű légréteg szorul. Ilyenkor a felső rétegben keletkezett hó a középső rétegben esőcseppé olvad, majd az alsó fagyos légrétegbe ónos esőként érkezik. Ez egyébként többnyire a nagy hidegek közeli megenyhülésének előjele. A Kárpát-medence igencsak kedvez az ónos eső kialakulásának.