Tudtad? Sissi szerzett szeretőt férjének, Ferenc Józsefnek

Erzsébet királyné irtózott attól, hogy intim kapcsolatba kerüljön férjével.

A She.hu írása bepillantást enged Ferenc József és Erzsébet királyné kapcsolatába, ami korántsem volt felhőtlen. A híresztelések szerint volt, hogy a királyné nemi betegséget kapott el urától, Zsófia lányuk halála után pedig teljesen elhidegültek egymástól.

Fotó: wikipédia

Ferenc Józsefnek voltak szeretői, Schratt Katalin színésznővel folytatott kapcsolatát pedig  Sissi is támogatta. A királynénak feltűnt, hogy férjét feldúlta, mikor az orosz követ nagyon érdeklődött a színésznő iránt, tudta, hogy tetszik neki. Sissi jóváhagyta a viszonyt, az udvari festővel portrét festetett Katalinról, és férjének adta ajándékba.

Sissi sokat volt távol, így Ferenc József és Katalin pláne nyugodtan turbékolhattak. Erzsébet pedig kisebb ajándékokat küldött férje szeretőjének. Persze, azért valamennyire bosszantotta is a dolog, volt például, hogy gúnyos verset írt róla.

Sissi halála után a család elfogadta Ferenc József és Katalin kapcsolatát, 1916-ban a nőt is elhívták a császár ravatalához. A császár félmillió koronát hagyott szeretőjére, aki sem a kapcsolatuk alatt, sem a császár halála után nem beszélt kettejük kapcsolatáról – még akkor sem, mikor nehéz anyagi helyzetbe került, és sok pénzt kaphatott volna érte.

Forrás: she