Mínusz 30 fokban, befagyott kocsijában vegetált 2 hónapig egy férfi: életben maradt

A semmi közepén, igluvá fagyott autójában élt túl két hónapot a 44 éves férfi.

2012 februárjában robbant a hír a világsajtóban a svéd Peter Skyllbergre története.

A 44 éves férfit tejesen behavazódott autójában, az északi sarkkörtől délre találták meg, a semmi közepén. És noha -30 Celsius fok is volt akkoriban, ő mégsem fagyott halálra.

Fotó: youtube

Hatalmas szerencséje volt, ugyanis autójában volt vele hálózsák és meleg ruha, a hóréteg pedig, ami a kocsit befedte, szigetelőanyagként működött. A kocsiban így nem süllyedt fagypont alá a hőmérséklet.

A hideg mellett a másik probléma a táplálék hiánya volt, amibe szintén könnyen belehallhatott volna Peter. A folyadékpótlást a hó segítségével megoldotta, étele azonban nem volt. Közel 20 kilót lefogyott ez alatt a két hónap alatt, de szerencsére nem hat meg, és ebben a hideg miatt belassult anyagcsere is közrejátszhatott.

A férfi 2011 májusától élt kocsijában, mivel mintegy 50 millió forintnyi pénzt elbukott egy félresikerült házfelújítási projektben. A történetben a legdurvább, hogy mikor rátaláltak a hatóságok, el akarta zavarni őket azzal, hogy direkt hibernálta magát.

Egy megtaláló szerint a kocsi nem volt teljesen behavazva, így a férfi elhagyhatta az autót, azonban ez nem nyert bizonyítást, és a helyiek sem találkoztak vele.

Forrás: index