7 bölcsesség űrhajósoktól, akik teljesen más szemszögből látják a világot

Az asztronauták gondolatait olvasva egy teljesen más perspektívából nézhetünk rá az életünkre.

Teljesen más érzés a bolygón lenni, mint kívülről szemlélni. Nem túl sok embernek adatott meg, hogy a világűrből csodálkozhat rá a Földre. Érdemes megismerni, hogy látják őt az életet és a világot, amiben élünk.

Nincsenek határok

A határokat az emberek és a politikusok állítják fel, ezzel elkülönítve a sajátjukat. Ám ez csak illúzió. A Földön valójában nincsenek határok.

Nagyon kicsik vagyunk

Az univerzum végtelen, és nem tudjuk felfogni a nagyságát. Mi pedig elképesztően parányiak vagyunk benne.

A sötétség nem rossz dolog

A világűrben is ott van a fény és a sötét váltakozása, ami az életünkben. Elképesztő látvány, ahogy a Nap lebukik a horizont mögött, és mindent beborít a sötétség. A sötétség és a fény váltakozása az élet része.

Fotó: pixabay

Egy csónakban evezünk

Harcolunk egymással, küzdünk a jogainkért, pedig valójában mindannyian egy csónakban evezünk. A Föld az otthonunk.

A csodák mindig jelen vannak

A bolygó maga a csoda. Ahogy lassan forog a tengelye körül. Ahogy felhők burkolják körül, ahogy megjelenik a sarki fényt, és az óceán hullámainak látványa is elképesztő.

Az idő relatív

A Nemzetközi Űrállomáson lassabban telik az idő. És nemcsak érzetre, hanem valójában is. 0,007 másodperccel később ér véget egy perc, mint a Földön. Ebből is látszik, hogy az idő relatív fogalom.

Létezik egy mindent összefogó, intelligens energia

Az űrhajósok rálátnak a bolygóra, az egész világunkra odafentről, és érzik, hogy ezt az egész rendszert valami összetartja, van valami, ami szabályozza az eseményeket, amik történnek velünk.

Forrás: filantropikum