A kép előhívásakor vette csak észre a repülőből kieső potyautast a fotós

Nagyot nézett a fotós, mikor előhívatta a képeket.

John Gilpin, ausztrál amatőr fotós 1970. február 24-én a sydneyi repülőtéren fotózta a felszálló repülőgépeket. Más járatok mellett a Tokióba tartó gép felszállását is végigfotózta, ám akkor nem vett észre semmi különöset. Egy héttel később viszont teljesen sokkolódott. Az előhívott fotók egyikén ugyanis tisztán látszott, ahogy valaki kiesik a repülőgépből.

IL SOGNO DI KEITH SAPSFORDQuella di Keith Sapsford e' sicuramente una delle foto piu' scioccanti del secolo…

Közzétette: Italiani in Australia – 2016. október 24., hétfő

A 14 éves Keith Sapsford volt az, aki nem élte túl a 60 méternyi zuhanást. A fiú potyautasként repült a DC-8-as típusú gép futóaknájában, ahol a kerekek pihennek a repülés során. A felszállást követő pillanatokban kiesett onnan. Keith apja szerint a fiú nagyon nyugtalan természet volt, és sokszor megszökött otthonról,hogy láthassa a világot. Szülei, hogy tudásszomját csillapíthassa,még egy föld körüli utazásra is elvitték. Úgy látszik, ez sem volt elég a fiúnak, és a vágya, hogy megismerje a világot, az életébe került.

A szakemberek szerint az utazást akkor sem élte volna túl, ha nem zuhan ki. Az oxigénhiány vagy az alacsony hőmérséklet mindenképp végzett volna vele.

Forrás: mult-kor