Egy évig minden nap csobbant a Balatonban – videóra is vette

Nem minden jégkocka ööö vagyis képkocka hozta meg a kedvünket a fürdéshez…

A balatoni szezon olyan két hónapig tart, ennyi az az időszak, amikor először a lépcsőn dideregve, de belemegyünk a magyar tengerbe. Schwarz Kornél ezt egy „kicsit” kitolta, 2018-ban minden nap megmártózott a vízben.

Az ötlet 2017 nyarán született egy baráti társaságban, hogy milyen jó lenne, ha októberben, az egyik haverunk születésnapján megmártóznánk a Balatonban. Ezt véghez is vittük, de innentől kezdve én kalandvágyból lejártam, és kipróbáltam, hogy meddig bírom elviselni a hideget. Először csak hetente mentem, majd év vége felé elkezdtem mindennap lejárni, és ekkor döntöttem el, hogy 2018-ban az év 365 napján megfürdök a Balatonban

mesélte a kalandvágyó Schwarz a Veolnak.

A téli hidegben nem volt olyan mókás ez a kihívás, de nem akarta feladni.

Emlékszem, amikor kezdett befagyni a Balaton, kásás volt, ráadásul a havas eső és az orkánerejű szél is megnehezítette a dolgomat. Ráadásul, amikor mentem haza gyalog, nagyon fázott a kezem, hiszen otthon hagytam a kesztyűmet. Nem hallottam arról, hogy rajtam kívül lenne még valaki, aki mindennap megfürdött tavaly a Balatonban. Persze, nagyon sokan próbára tették magukat, amikor szilveszterkor vagy az új év első napján megmártóztak. Többen javasolták, hogy a Guinness-rekordok könyvébe is bekerülhetnék ezzel a teljesítményemmel, de nem foglalkoztat ez a kérdés.

2019-ben is folytatja a napi balatoni úszást és idén hozzácsap még naponta 20 ezer lépést is.