10 mélységesen bölcs gondolat Cserhalmi Györgytől

A magyar színészlegenda gondolataira érdemes odafigyelni, sokat hozzátehetnek a gondolkodásodhoz, az életedhez.

Cserhalmi György több mint 200 filmben szerepelt. Szerelmem, Elektra vagy a Tiszta Amerika, a Mephisto, a Megint tanú és a Kontroll című filmek stáblistáján is megtalálható a neve, hogy csak párat említsünk. Emellett az ország több színházában is színpadra lépett, ám színészi alakításai mellett bölcs gondolataira is érdemes odafigyelni:

“Amiben megegyeztünk, abban nem engedek eltérést, mert akkor egy pataknak több medre lesz.”

“Ha az ember önmagához közelebb kerül, sokkal elfogadóbb a világgal szemben is.”

“Hogy mi a sors és mi az élet – az az igazság, hogy nem nagyon tisztázódott bennem ez még. De azt tudom, hogy az életnek van sorsa, és a sorsnak van élete.”

“Az önismeret nehezen alakul ki, illetve nincsen egyenes útja, járja a maga labirintusait, és nagyon sokszor kerül tévútra.”

Fotó: wikipédia/Stekovics Gáspár

“Én magyar vagyok, de nem úgy, hogy tépem a számat, pofázok népről, nemzetről, hazáról, hanem, hogy szíven üt, ha népzenét hallok, igézve nézem, ha látok igazi magyar táncot, hogy értem József Attilát, akinek ezerféle nemzet kavargott szívében, és magaménak érzem Radnótit.”

“Olyan misztikus dolog ez a halál, fantasztikus az irodalma, fantasztikusan sokan nem félnek tőle, és nagyon sokan összeroppannak a találkozás pillanatában.”

“A jövőnek nem lehet ajtót mutatni.”

“Vannak nagyon jó napok, amikor jóban vagyok az egésszel is, mindennel. És vannak olyanok, amikor kikérem magamnak ezt a förmedvényt.”

“A magyar társadalom nem annyira vevő a művészetre, mint régen, ma már nagyon nehéz elérni, hogy egy színész vagy rendező országos hírre tegyen szert. Ma inkább a hivatásos celebek futnak, de nekem ezzel sincs semmi bajom: mindenkinek joga van hozzá, hogy azt a fagylaltot egye, amelyiket szereti.”

“Én annak örülök, ha meglepetés, vagy valami pozitív élmény ér munka közben, ami ki is tud tartani a munka végéig. A meglepetések inspirálnak.”

Források: citatum, nlcafe, wmn