Dühösen szidta a szabálytalanul parkoló mentősöket egy buszsofőr – szerinted igaza van?

Végül is tényleg szabálytalanul parkoltak.

Nehezebb a kérdés, mint azt elsőre elintéznénk. Nyilván amikor életmentésről van szó, akkor mind úgy vagyunk vele: kit érdekel, hol parkol le az a mentőautó?

De mi van, ha ezzel a mentséggel a kevésbé sürgős esetekben is szabálytalanul parkol a mentősök sofőrje? Nem azért, mert gonosz lenne, vagy visszaélne a helyzetével, vagy ilyesmi. Hanem mert gyorsabban tudja elintézni a parkolást, hogy mehessen a beteggel foglalkozni.

Mi van, ha egy ilyen dolog miatt történik aztán újabb baleset?

Vagy egy ilyen dolog miatt késik el valaki egy életfontosságú dologról, mert azon a buszon ült, ami így fennakadt?

Azt nem vitatjuk, hogy az óföldeáki buszsofőr stílusa nem volt helyénvaló. A mentősöket is nagyon tiszteljük és szeretjük. És nem, nem feledkezünk meg arról sem, hogy “ha a mi anyánkat mentenék”… satöbbi.

De azért ez mégiscsak érdekes kérdés, nem?

Az Országos Mentőszolgálat Facebookján megjelent poszt szövege:

“BOTRÁNYT CSINÁLT A BUSZSOFŐR AZ ÚJRAÉLESZTÉSNÉL

Miközben két mentő személyzete is küzdött egy asszony életéért az Óföldeáki idős otthonban, az épület előtt egy szitkozódó buszsofőrtől visszhangzott az utca. Szerinte a mentők szabálytalan parkolása miatt tolatnia kell a busszal ami meghaladja a képességeit. A magából kikelt arrogáns buszost a menetrend sem izgatta, hiszen a buszról leszállva telefonjával percekig fényképezte a helyszínt, hogy gyorsan fel is tölthesse az eseményt a Facebookra. Végül, miután elküldte bajtársainkat melegebb éghajlatra, a sebességváltó igénybevételével mégis sikerült megoldani a rendkívül összetett közlekedési anomáliát. 
Gratulálunk”