Bundás előkelőség: káprázatos fotók a macskák királyáról

A Maine Coon kandúrok testsúlya elérheti a 12 kilogrammot is.

A Maine Coon az Egyesült Államok nemzeti macskája. Ősei vélhetően a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák és az Amerikába érkező európai tengerészek által a hajókon utaztatott hosszú szőrű cicák, akiknek nem volt gond a zord körülmények között élés. A Maine Coon cicák fenséges külsejű, káprázatos lények.

A Maine Coon hatalmas méretű macska, a kandúrok tömege általában 8–9 kilogramm, de elérhetik a 10–12 kilogrammos testtömeget is, a nőstények valamivel kisebbek, jellemzően olyan 6–8 kilósra nőnek.

A Maine Coon igazi jelenség. A hatalmas test megkapó szépséggel, csupa bájjal és kedvességgel valamint szabadságszeretettel párosul esetében.

Bundája fényes, selymes, vízálló, a hasán és a hátsó lábakon hosszabb, hogy megvédje a macskákat a nedvességtől. A háton és a nyakon rövidebb a szőr, hogy ne gubancolja össze az aljnövényzet.

A Maine Coon nagy fülei, amik szőrpamacsokkal gazdagon borítottak, a hideg ellen is védenek.

Különlegesség, hogy a Maine Coon cicák teljes méretüket 3-5 éves koruk körül érik csak el.

Hangjuk is egyedi, csicseregve, trillázva kommunikálnak.

View this post on Instagram

. В предыдущем посте я мельком показала филейную часть Звездочета⭐️- нового племенного кота моего прайда))). И тутже много-много сообщений прилетело в директ с просьбой показать его противоположную сторону, то есть морду лиТса😽 (спасибо, мне очень приятно, что Вы интересуетесь!!!)🌹🌹🌹жизнью и событиями нашего питомника!. Надеюсь, и дальше буду радовать Вас фотографиями, ведь у меня теперь Три Кота😸😸😸Три Хвоста!!!!!!. . #catsagram #catlove #мейнкун #starark #silver #shadedcat #шэйдэд #shaded #igcats #silvercat #большойкот #lovekitten #котята #catsofinstagram #catlover #серебро #instacat #kittens #продажакотят #coon #mainecoonnation #mainecooncats #mainecoonlife #mainecoon #purrfecat #mainecoonstagram #mainecoonkittens #mainecoonlovers #mainecoon_id

A post shared by Мейн куны💚StarArk💚котята (@starark_olga) on

Főoldali fotó: istockphoto

Forrás: wikipédia, noizz