Ezért verte meg Latinovits Zoltán Ruttkai Évát

Évtizedes titkok láttak napvilágot a nehéz természetű színészről.

Láng József, a József Attila színház 85 éves művésze drámai történetet osztott meg Latinovits Zoltánról. Láng a hatvanas évek elején, két évig a Vígszínház tagja volt, és a darabokban rendre Ruttkai Éva volt a partnere. Ez okozott aztán gondot:

“A Vígszínházból nem kellett volna eljönnöm, de most már azt hiszem, el lehet mondani, hogy Latinovits Zoltán miatt távoztam. Zseniális színész volt, de nagyon beteg ember. Halálosan féltékeny volt Ruttkai Évára. Nos, nekem az összes szerepemben Ruttkai volt a partnerem, mint például az Egy csepp méz című darabban. Mindegyikben csókolóztunk, szerelmeseket játszot­tunk.

Fotó: Fortepan

“Latinovits telje­sen őrült volt ettől, odavolt. Amíg engem akart megverni, addig ezzel nem volt semmi probléma, le­dumáltam vele, nem vagyok egy verekedős típus. Elmagyaráztam neki, hogy gondolkodjon egy pillanatra, és ez hatott. Évát viszont megverte. Akkor felmentem Várkonyi Zoltánhoz, hogy kész, ezt én befejeztem. Kérdezte, miért mennél el? Ne hülyéskedj! Úgysem fogsz Latinovits-csal találkozni.”

Láng azonban 1962-ben átszerződött a József Attila Színházhoz. A sorozatos botrányok és rapszodikus természete miatt aztán Várkonyi Zoltán elbocsátotta Latinovitsot a színháztól.

Forrás: bors