Így kerülheted el az utazási rosszullétet

Sokak életét megkeseríti, hogy autóban, buszon rosszul lesznek, émelygést, hányingert éreznek.

Van, akinek meg sem kottyan egy hosszú utazás, más pedig pár kilométer után „kisrókáknak” adna életet. Ha néhány dologra figyelsz, csökkentheted vagy elkerülheted ezeket a kellemetlen tüneteket.

Ülj előre!

A hátrább levő ülésen jobban érzed a zötykölődést, illetne nem is látsz ki, ami egyrészt eltereli a figyelmedet, másrészt fel tudsz készülni a kanyarokra, manőverekre.

Ne edd tele magadat!

Ha „igazi magyar vagy”, öt perc után előkerül az útra csomagolt rántott húsos zsemle. De biztos, ami biztos, utazás előtt is degeszre eszed magadat. Lehetőség szerint hurka-kolbásszal, töltött káposztával és társaival. A nehéz, zsíros, fűszeres ételektől hamarabb kialakul a gyomorban a diszkomfortérzet.

Az utat nézd!

Ha lefelé nézel, olvasol, a telefont nyomkodod vagy a térképet böngészed, elég hamar jöhet a rosszullét, gyönyörködj inkább a táj szépségében!

Igyál!

Főleg női probléma, hogy hosszú út előtt, közben inkább keveset isznak, hogy aztán ne kelljen ki tudja, milyen nyilvános WC-knél megállni. Pedig a kiszáradástól elkezdhet fájni a fejed, majd jön a szédülés, aztán a gyomor felkavarodása. Időnként legalább néhány korty víz segít.

Címlapfotó: iStock