1400 forintért árulta kisfiát a neten a székelyföldi anya

Ha viccnek is szánta, akkor is csúnyán ráfaraghat.

21 lejért, azaz nagyjából 1400 forintért árult egy sepsiszentgyörgyi nő egy 6 év körüli kisfiút egy közösségi oldal adásvételi csoportjában. A nő a kis Milánt használt telefonok, ruhák és bútorok kö­zött bocsátotta árverésre, ezzel a szöveggel:

„Eladó a Milánka névre hallgató kisgyerek, dinnyét, s káposztalevet eszik és iszik.”

Illusztráció: pixabay

A hirdetést a csoport tagjai szinte azonnal levetették, ám az ügytől független jogi szakértő szerint a család még akkor is megütheti a bokáját, ha nem gondolták komolyan a hirdetést. dr. Kamarás Péter ügyvéd elmondta:

“Ha bebizonyosodik, hogy komolyan gondolta szándékát a hirdető, akkor egyszerre több bűncselekmény is felmerülhet, többek között kiskorú veszélyeztetése, egyes esetekben pedig az emberkereskedelem is, amely kiskorú esetében 1-től 5 évig terjedő büntetést vonhat maga után. Ha a feladó csak poénkodott, akkor is megvalósulhat a kiskorú veszélyeztetése, és ilyenkor a gyámügy léphet fel a família ellen. Megvizsgálják a körülményeket, a család hátterét, és minden mást is. Aki egy ilyen hirdetést – akár viccből is – feltesz, ott gondok lehetnek a családi körülményekben.”

A Bors információi szerint a román rendőrség vizsgálja a hirdetést.

Forrás: bors