Szöges virslit ejtettek el több helyen a veszprémi Munkácsy utcában

Valakinek nagyon szúrják a szemét a kutyák Veszprémben.

Szöget rejtő virslidarabokat találtak a helyiek a veszprémi Munkácsy utca járdáin. Ha egy kutya felfal egy ilyet, könnyen el is pusztulhat, mivel a szög átszúrhatja az állatok vékonybelét. Egy helybeli lakos, Katalin a veol.hu-nak elmondta:

“A tű látszott a virsliben, tudatosan el is tettem, mint bizonyítékot, hogy megmutassam a rendőröknek. Veszélyben van, aki erre jön, gyerekek, kutyák, mindenki. Ezen a környéken üzletek vannak, meg posta, általános iskola, még belegondolni is rossz, mi történhetne, ha valaki felkap egy ilyen virslit. Nem szeretnénk így, rettegésben élni, most állandóan figyelni kell, felháborító, elítélendő, ami itt történik.”

Fotó: thinkstock

A lakók azt gondolják, hogy valaki a házból tehet ilyen szörnyűséget, de ez nem teljesen biztos persze. Valakit nagyon zavarhatnak a környéken sétáló ebek, vagy csak jó heccnek találja ezt.

Kucsera Katalin, a Veszprémi Rendőrkapitányság szóvivője elmondta: állatkínzás kísérlete miatt indult eljárás.

A hasonló jellegű állatkínzás nem ritka sajnos, fasírtba, húsba rejtett patkányméreggel, fagyállóval átitatott falatokkal és beleszúrt szögekkel nem kevésszer találkoztak már az állatvédők.

Forrás: bors