Ezt teszi a testeddel, ha Himalája sóra cseréled a simát

Elég sok hatása lehet, jó tisztában lenni velük.

Ma már a boltok többségében ott virít a boltokon a rózsaszín Himalája só, ami Földünk legmagasabb hegyéből származik és igen sok ásványi anyagot tartalmaz. De milyen hatással van szervezetünkre?

Ez történhet, ha a sima sót lecseréled a Himalája sóra

Csökkenhet a vérnyomásod

A magas vérnyomású embereknek csökkenteniük illik a sóbevitelt. A Himalája sóban kevesebb a nátrium, így ha Himalája sóra váltasz, akkor azzal valamelyest csökkented a só káros hatásait. Persze ezzel se sózz mértéktelenül!

Fotó: pixabay

Javulhat az emésztésed

A Himalája só egyes ásványi anyagai segítik a tápanyagok könnyebb felszívódását a belekben, és savcsökkentő hatásuk is van, így bármikor ég a gyomrod, igyál meg egy pohár langyos vizet, amiben feloldottál fél teáskanálnyi Himalája sót. Persze minden tünet esetén javasolt felkeresni az orvosod egy pontos diagnózisért!

Erősítheti az immunrendszert, az izmokat és a csontrendszert

Ásványi tartalma miatt javíthatja  az immunrendszer működését, az izmok regenerációs képességét, enyhítheti az ízületi gyuladásokat, a kezek és lábak hideg érzetét és még a csonttörések esélyét is csökkentheti.

Méregtelenítő

Belsőleg fogyasztva segíthet megszabadulni a méreganyagoktól, fürdővízbe szórva pedig felfrissíthet.

Forrás: blikk