“Kedves szomszéd! Ezért hívtam ki rátok a rendőröket”

Levél a szomszéd lánytól.

“Kedves Szomszéd!

Én vagyok az. A lány a fal másik oldaláról. Én tárcsáztam a 911-et tegnap éjjel fél 3-kor. Én vagyok az, aki hallotta, ahogy felsikítottál, miközben a férjed részegen üvöltözött.

Én vagyok az, aki elmondta a rendőrségnek, hogy 5 gyermeked van. Bárcsak tudtad volna, hogy ott vagyok és a fülem a falhoz tapasztottam, mikor felsikítottál. Nem érdekel, hogy mit gondolsz erről, de aggódom a gyermekeidért, aggódom, hogy bántalmazzák őket, aggódom, hogy félnek, aggódom, hogy ezúttal meg fog ölni téged.

Megszakad a szívem, amikor a gyerekeiddel találkozom a parkolóban. Rájuk köszönök kedvesen, és ők csak a talajt nézik, nem mernek a szemembe nézni.

Fotó: pixabay

Szeretném, ha tudnád, hogy a fal másik oldaláról imádkozom értetek, és azért, hogy legyen erőd a távozáshoz. Akarom, hogy tudd, nem bántam meg, hogy kihívtam a rendőröket. Csöppnyi bűntudatom sincs, és újra meg fogom tenni, ha úgy érzem, szükség van rá. Ez így nincs rendben.

Én is voltam a családon belüli erőszak áldozata, így minden alkalommal szíven üt, ami veletek történik. Eszembe jutnak képek, a bántalmazó barátomról, ahogy üvöltözik egy bevásárlóközpontban – a bántalmazó családom előtt. És senki sem lépett közbe. Azt akarom, hogy az emberek tudják, hogy közbe kell lépniük. Sok olyan áldozat van, aki azért imádkozik, hogy valaki meghallja a sikolyát, és segít. Legyél te az az ember, és ezzel megmentheted az életét. És az áldozat tudja, hogy nincs egyedül, nincs rendben, ami történik, és hogy valaki meghallotta a segélykiáltását.”