Büntették a több gyermek vállalását, így kivitték babájukat a piacra

A lány 20 évvel később jött rá az igazságra.

Nem éppen egy mindennapi örökbefogadás részese volt Kati, a fiatal lány, aki 20 év után elutazott Kínába, hogy 20 év után találkozhasson biológiai szüleivel. A kislány előtt nem titkolták, hogy örökbe fogadták, persze ez nem is lett volna egyszerű az eltérő származás miatt. Mikor a lány kiskorában kérdezősködött, az örökbefogadó anyuka ezt mondta neki:

“Egy Kínában élő hölgy hasából jöttél. De az én szívemből.”

A kislány vér szerinti szülei Lida és Fenxiang nagyon nehéz helyzetben voltak, mikor Lida teherbe esett második gyermekükkel. Kína ugyanis súlyosan szankcionálta azokat, akik egynél több gyermeket vállaltak, és abortuszra is kényszerített nőket. Épp ezért eltitkolták a nő terhességét, és miután a baba megszületett, édesapja kivitte a piacra. Gyengéden megcsókolta, és odaadta valakinek.

A baba örökbefogadó szülei, Ken and Ruth Michiganből utaztak Kínába, hogy örökbefogadjanak egy babát. Az árvaház, ahonnan a Katinak elnevezett kislányt magukhoz vették, egy kézzel írt levelet is átadott nekik. Ebben a vér szerinti szülők azt kérték, hogy a hangzhoui Broken Bridge hídnál 10 vagy 20 évvel később találkozzanak velük.

Az örökbefogadó család pedig megszervezte a 20 éves találkozót, és egyenesen Kati utazott el Kínába, hogy találkozhasson igazi szüleivel. Videó, amit nem lehet könnyek nélkül végignézni:

Discovering the truth about my parents after 20 years

This is the amazing story of one daughter, two families a world apart, and a reunion 20 years in the making.

Közzétette: BBC News – 2017. december 8., péntek