“A cigi nélküli élet nagyon nehéz” Kálloy Molnár Pétert szívbetegsége után szakemberek segítik

Az élet 48 évesen szembesítette a színészt egy olyan dologgal, amelyet sokkal idősebbek szoktak átélni.

Kálloy Molnár Pétert október 28-án vitték kórházba egy előadásról, és mind kiderült, a szívével volt komoly gond. Az azóta eltelt időben drasztikusan változtatott az életmódján, és szakemberektől is segítséget kért, mivel nem egyszerű gyökeresen megváltoztatni szokásainkat.

“Járok egy tanfolyamra, ahol egy dietetikus és egy pszichológus segít abban, hogyan is kell tényleg életmódot váltanom. Amikor az embert az élet 48 évesen szembesíti egy olyan dologgal, amelyet sokkal idősebbek szoktak átélni, az nem egyszerű…Úgy döntöttem, tanulok belőle, kihasználom az új esélyt. Nem tehetek mást!”

A színész számára a legnehezebben az megy, hogy kibírja cigaretta nélkül. Mióta kórházba került, nem gyújtott rá, ám ez nem olyan egyszerű:

“Tizenhárom évig dohányoztam, de október 28-a óta egy szálat sem szívtam. Bevallom, minden változást jól viselek, könnyen lemondok akár a sertéshúsról vagy a koffeinról is, de cigi nélküli élet nagyon nehéz. Most azzal csapom be a szervezetem, hogy a koffeinmentes kávé mellé a keverőpálcikát rágcsálok, bár a legjobb az lenne, ha a dohányzásra emlékeztető mozdulatot is elfelejteném.”

Forrás: takkk/wikipédia

A színésznek egy darabig még gyógyszereket kell szednie, de már dolgozik, és részt vesz a Caveman című darab próbáin a Hatszín Teátrumban. A gyógyszerszedés mellett pedig sporttal is erősíti a szívét:

“Központi helyre került a szobabicikli, és nagyon tetszik, hogy nemcsak én, de a család többi tagja is használja már. Szeretnék egy futópadot is, mert a kardióedzés szerves része lett az életemnek. Segít, és ezt nemcsak a lépcsőzésnél veszem észre, hanem az olyan, strapás darabokat is jobban bírom, mint az egyszemélyes Caveman vagy a S. Ö. R., amit szintén a Hatszínben játszunk majd.”

Kálloy Molnár Péter a stresszt is igyekszik csökkenteni életében. A jövőben többet fogja használni a tömegközlekedést, mert az egyik legnagyobb stressz számára az autóvezetés.

Forrás: blikk