Az 5 legjobb ajándék, amit unokádnak adhatsz karácsonyra: nem a pénzen múlik

A tárgyi ajándékok is fontosak, de van, ami ennél is fontosabb.

5 fontos dolog, amivel megajándékozhatod unokáidat

Csodás élmények

A gyerekek még hisznek a csodákban, ez számukra teljesen természetes. Segíts nekik, hogy ezt a képességüket megőrizhessék, és minél többször megélhessék. Adj nekik élményeket menj el velük minél több helyre, és ne sürgesd őket, adj nekik időt, hogy felfedezhessék az élet csodáit. Nem kell, hogy sok pénzbe kerüljön mindez, a kisgyerekek a közeli, hétköznapibb helyekben és dolgokban is képesek felfedezni a nagyszerűt.

Idő

Ma, amikor mindenki rohan, a legértékesebb az, ha ott vagy valakivel és odafigyelsz rá. Lassíts le, ülj mellé, figyeljétek együtt, ahogy szállingózik a hó, ahogy a sütőben sül a finomság.

Fotó: thinkstock

Hagyomány

A gyors tempóban változó világban elengedhetetlenek az állandó értékek, és ezt pontosan te tudod átadni az unokáknak. Kövessetek már meglévő hagyományokat, vagy hozzatok létre újakat. Legyen egy karácsonyi dal, amit minden évben elénekeltek, vagy legyen egy süti, ami mindig ott van a karácsonyi asztalon.

Szabadon alkotni

A gyerekek többsége imád alkotni, és végtelenül kreatív. Hagyd, hogy szabadon megélhessék az alkotás örömét. Nem baj, ha girbe-gurba pálcikaemberkéket rajzolnak ajándékba szeretteiknek, vagy kissé csálé karácsonyfadíszeket készítenek. Felejtsd el a tökéletességmániát, a fa úgy tökéletes, ahogy ők megálmodták.

Te magad

A legnagyobb ajándék pedig te magad vagy. Akkor, amikor nem akarsz tőlük semmit, csak ott vagy velük, és megkérdezed tőlük, mit szeretnének. Játssz velük, és vegyél részt abban, amit szeretnének.

Forrás: nagyszuloklapja