A boltban vett fűszernövények ettől maradnak sokáig életben

Kezdjük a gyökerektől.

A nagyobb üzletekben néhány száz forintból beszerezhetünk aromás fűszernövényeket, melyek leveleiből csippentve és ezeket ételeinkhez szórva teljesen más ízvilágot érhetünk el, mintha szárított fűszereket használnánk.

Ám sokan tapasztalják, hogy ezek a fűszernövények nagyon gyorsan, akár néhány nap vagy hét alatt elkezdenek elszáradni. Mutatjuk, hogyan előzheted meg ezt.

Hogyan érd el, hogy hosszú életűek legyenek a boltokban vásárolt fűszernövényeid?

Fotó: pixabay

Ezek a növények általában tőzegben vannak elültetve, és pont ez a fő gond. A tőzeg ugyanis önmagában nem tartalmaz tápanyagokat. Szóval, ha szeretnéd, hogy hosszú időn át a konyhaablakban illatozzon a bazsalikom, a kakukkfű és a többi fűszernövény, akkor ültesd át őket tápanyagdús földbe! A rozmaring, zsálya, kakukkfű a szárazabb homoktalajjal is beérheti, ám a metélőhagyma, a petrezselyem, és a bazsalikom több tápanyagot és nedvességet igényelnek.

Forrás: hobbikert