A sovány pingvinbébi egyedül árválkodott a parton, valaki letett mellé egy táblát magyarázatképp

Az emberek zaklatták őt, volt, aki a kutyáját is odaengedte hozzá.

Az új-zélandi Christchurch strandján többen kiszúrták, hogy egy kis kék pingvin egyedül ácsorog a parton. Jeff Mein Smith fotókat is készített a kis jövevényről, akihez az emberek odajárkáltak, ezzel háborgatták őt, sőt, volt, aki még a kutyáját is odaengedte hozzá közel.

Közzétette: Jeff Mein Smith – 2018. november 28., szerda

Mikor Jeff később is arra járt, látta, hogy valaki egy papírtáblát tett a pingvin mellé, ami mindent megmagyarázott. Mintha csak lenne egy őrangyala a madárkának.

Közzétette: Jeff Mein Smith – 2018. november 28., szerda

A táblán ez a szöveg állt:

“Szia, arra várok, hogy az anyukám visszajöjjön. A New Zealand’s Department of Conservation (a helyi természet- és örökségvédelmi szervezet) tudja, hogy itt vagyok. Kérlek, hagyjatok magamra, és a kutyát se engedjétek közel. Köszönöm, Billy, a kék pingvin baba.”

A kis pingvin mintha pontosan tudta volna, mi van a táblára írva, olyan közel állt hozzá.

A vadvédelmi szervezetek 2 hónaposra tippelték Billyt. Mikor következő nap visszatértek, látták, hogy anyukája még mindig nem tért vissza, és mivel nem úgy tűnt mintha a madár tudna gondoskodni magáról, ezért közbeavatkoztak.

És kiderült, hogy ezt jól tették. Billy ugyanis mindössze 550 grammot nyomott és ez jó 350 grammal kevesebb az ebben a korban normálisnál. A helyi pingvin-rehabilitációs szervezet kezdett gondoskodni a madárról, azzal a szándékkal, hogy a későbbiekben aztán, ha megerősödött, szabadon engedjék.

Forrás: happiest