A könyvelő 14-szer is megnyerte a lottó főnyereményét, mutatjuk a titkát

Jól kimatekozta magának, hogyan juthat több pénzhez, mint a könyveléssel.

Stefan Mandel román-ausztrál könyvelő és amatőr matematikus a hatvanas évektől egész a kilencvenes évekig borzolta a szerencsejáték-társaságok kedélyeit, ugyanis 14 alkalommal is főnyereményt nyert a lottón. Ekkora mázlija lett volna? Nem éppen!

Kijátszotta a rendszert, és meggazdagodott.

Nem tetszett neki az életszínvonal, fizetéséből alig tudta eltartani családját. Mandel úr azonban gondolt egyet, és elhatározta, hogy nyerni fog a lottón. És nyert is, nem is egyszer.

Hogyan tudta a könyvelő kijátszani a lottó szabályait?

A könyvelőként dolgozó férfi rájött, hogy a lottót akkor lehet kijátszani, ha a főnyeremény háromszor akkora, mint amekkora a potenciális nyerő számsorok száma.

Például ha egy lottósorsoláson hat darab, 1 és 40 közti számot kell választani, akkor 3 838 380 lehetséges kombináció van. Ebben az elméleti helyzetben Mandel megvárta volna, amíg a főnyeremény ennek háromszorosára emelkedett (beszorozva egy szelvény árával). Például ha egy dollár egy játék, akkor a fenti esetben 11,5 millió dolláros főnyereménynél lehet trükközni egy jólesőt, mert ebben az esetben minden kombinációra ki lehet tölteni egy szelvényt, így biztos a nyerés, és még az ennek megvalósításához szükséges költségeket is lehet fedezni a pénzből.

A terv bejött

Mandel befektetői csoportot keresett ötletének megvalósításához, és miután a rengeteg szelvényt megjátszották, a megnyert pénzeket felosztotta a befektetők és saját maga között. Romániában sikerült annyi pénzt nyernie, hogy Ausztráliába költözhessen, ahol tovább folytatta a lottó bizniszt. Nagy macera volt kézzel kitölteni a szelvényeket, de szerencsére a nyolcvanas években már számítógépes algoritmusra bízhatta a munkát. A nyolcvanas években 12 főnyereményt is elnyert Mandel és befektetői köre, ezután Ausztrália módosította a szerencsejáték-törvényeit a hasonló manipulációk elkerülése miatt.

1992-ben egy amerikai lottójátékot is becélzott Mandel, melynek főnyereménye több mint 27 millió dollár volt. Több mint 7 millió szelvényt töltöttek ki, és megnyerték a főnyereményt. A hatóságok felfigyeltek rájuk, ám mivel semmi törvénytelent nem tettek, csak sok lottót vettek, nem tudtak mit tenni.

Mandel akciói miatt az Egyesült Államokban is megváltoztatták a lottó szabályait, tilos például több ezer szelvényt venni. Mandel így visszavonult a lottózástól, és egy trópusi szigetre költözött Ausztráliához közel.

Forrás: mult-kor