Tordai Terit ezért jelentették fel a külföldi sztárok

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő elárulta, milyen kellemetlenségek érték pályája során.

A Life.hu interjújában a színésznő több érdekes titkot is elárult életéből. Tordai Teri Egerben nőtt fel, gyerekként balettezett és a művészi tornában ért el sikereket, így felléphetett a weimari modern balettben. 20 éves korában, első jelentkezésre sikeresen bejutott a színművészetire. Tanára Pártos Géza volt, és olyan színészekkel dolgozhatott együtt már ekkor mint Darvas Iván, Garas Dezső és Latinovits Zoltán.

23 évesen elvállalt egy osztrák filmszerepet, pedig nem beszélt idegen nyelveket. Emiatt kellemetlen kalamajkába is keveredett:

“A külföldi sztárok feljelentettek, mert nem köszöntem nekik a sminkszobában. Azt hitték, beképzelt vagyok, majdnem megbüntettek emiatt, úgy kellett kimagyaráznom, hogy elfelejtettem, hogyan kell németül köszönni.”

A rendezőnek viszont annyira szimpatikus volt, hogy több filmet is forgatott vele.Fizetés nélküli szabadságra ment a Nemzeti Színháztól, ide 3 három évvel később már nem vették vissza. Amerikából is kapott felkérést, 5 évet kint kellett volna töltenie, ezért sem vállalta e, és azért sem, mert attól tartott, hogy extra szolgáltatásokat is kellett volna nyújtania a színészkedés mellett:

“Azt láttam, hogy a kinti, általunk idehaza csodált művésznőnek kell egy s mást tenniük azért, hogy egy-egy szerepet megkapjanak. Én kerek perec megmondtam, hogy ezt nem vállalom. Fogtam itthon a szerelmem kezét, ami hatalmas erőt adott nekem.”

Fotó forrása: youtube/család-barát

A színésznő egyébként úgy gondolja, visszamehetett volna a Nemzetibe, ha elmondja, miket hall külföldön, illetve néha kivisz egy-egy levelet.

“Mindenkinek a személyes döntése volt, hogy mit vállal. Büszke vagyok magamra, hogy erkölcsileg és morálisan úgy éltem, hogy nem tudtak megfogni.”

Forrás: life, blikk