Ezt tedd, hogy ne csírázzon ki a burgonya a tél végére se

A kicsírázott, bezöldült burgonyában mérgező anyag keletkezik, jobb elkerülni a bajt.

Ezekre a dolgokra figyelj a burgonya tárolásánál, ha nem akarod, hogy kicsírázzon:

Válassz eleve olyan fajtát, ami később kezd kicsírázni. Ilyen például az Ella, a Kondor és a Desiree.

Rendszeresen válogasd át a krumplit, és a zöld színűeket vagy rohadtakat, sérülteket dobd ki.

Fotó: pixabay

Sötét, jól szellőző és száraz helyen tárold a burgonyát, ideális hely például a pince, a kamra vagy a konyhaszekrény. Ha világos van, gyorsabban kicsírázik a burgonya.

Tartsd hűvösben a burgonyát, a legtovább 2-4 Celsius fokon áll el, de 10 foknál is nagyon jó vagy már.

Ne tárold más zöldségekkel vagy gyümölcsökkel együtt a burgonyát, mert az általuk kibocsátott etilén miatt gyorsabban megromolhat a burgonya.

Forrás: blikk

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!