Elveszett a család huskyja az erdőtűzben, megláttak egy teljesen más külsejű kutyát

Mikor a családot evakuálták, nem volt idő megkeresni a kutyát.

A kaliforniai tűzvész nem kímélte sem az embereket, sem az állatokat. Michael Yeagernek is menekülnie kellett családjával együtt. Nagyon kevés idejük volt, és szeretett huskyjukat, Maxot nem találták sehol.

Fotók forrása: youtube

Nem tudták, hogy elszaladt, vagy elrejtőzött valahova. Nem várhattak tovább, menekülniük kellett nélküle. A családapa így számolt be a történtekről:

“Nagy az udvarunk, és a kutya, ha félt valamitől, mindig bebújt a tornác alá, ahonnan nem tudtam kiszedni. Hamu hullott az égből, és tudtam, hogy ki kell mentenem a lányaimat. Kevesebb, mint 5 percünk volt arra, hogy elhagyjuk az otthonunkat.”

A család a nap végén megtudta, hogy otthonuk a tűz martaléka lett. Lesújtotta őket a hír, és az is, hogy nem tudták, mi történhetett szeretett kutyájukkal. Nem akarták feladni a reményt, ezért írtak egy Facebook-bejegyzést, amiben leírták, mi történt Max kutyájukkal.

És ekkor valami hihetetlen dolog történt. Meglátták, hogy valaki kiposztolt egy videót egy kutyáról, akit a tűzben találtak meg, és szintén Maxnek hívták. De ez a kutya teljesen máshogy nézett ki, mint az ő huskyjuk.

Fotó: youtube

Zsemleszínű volt inkább, és nagyon visszafogott – szemben a mindig energikus Max-el.

Mégis felhívták a kutya megtalálóját, és megkérdezték tőle, milyen nyakörv volt a kutyán. Az illető elmondása szerint pont olyan, mint amit a huskyjuk nyakában volt eltűnésekor. A család felkerekedett, hogy megnézzék élőben is a talált kutyát.

Kiderült, hogy Max az, csak a tűzben teljesen leégett a bundája, és igen rossz bőrben volt. Az apa így emlékszik vissza a találkozásra:

“Hihetetlen és egyben szomorú volt újra látni. Ugyanaz a kutya, de tejesen máshogy néz ki. A lányom imádja őt, de most megrémült tőle. Kellett néhány perc, mire megértette, hogy Max az.”

Fotó: youtube

A család visszakapta szeretett kutyájukat, aki az állatorvosok szerint teljesen felépülhet égési sérüléseiből.

Forrás: happiest