Elizabeth Taylor titkos tudása a férfiakról, a házasságról és a jó ételekről

Van, amit nagyon is érdemes megfogadni a tanácsai közül.

A szépséges színésznő 2011-ben, 79 éves korában halt meg. Nem csak filmjei által vált halhatatlanná, de különleges világlátása és gondolatai miatt is sokáig emlékezhetünk rá. Elizabeth Taylor öltöztetője és ruhatervezője, Vicky Tiel a People magazinnak elárulta, mi mindenre tanította meg őt a színésznő.

Házasság, párválasztás

“A legfontosabb dolog, amit Elizabeth Taylor-tól tanultam, hogy olyan férfit válasszunk férjül, aki a világon mindennél jobban szeret. Nem szabad senki után sem futni, nem szabad a pénzéért valakihez feleségül menni. Azt mondta: tudd meg, hogy ki szeret a legjobban és annak mondj igent. Elizabeth számára ez a férfi Richard Burton volt.”

Fotó forrása: wikipedia

Az ellentétekről

“Richard bonyolult ember volt. Egyszerre akár három könyvet is olvasott, és ha utazni ment, mindig sok könyvet vitt magával. Elizabeth más volt, ő imádott enni, szeretkezni, és a barátaival beszélgetni. Szenvedélyesen rajongott Marlon Brando-ért, és Warren Beatty-t szexinek tartotta. De Richárdot eszméletlenül szerette.”

Az egyenlőségről

“Elizabeth ki nem állhatta a sznobizmust. Úgy gondolta, bárkivel el tud beszélgetni, mivel minden ember egyenlő. Az általa szervezett ebédeken a sofőrjét ültette Grace Kelly monacói hercegnő mellé, majd együtt táncolt vele. Teljesen nyitott volt mindenki fele, toleranciára, elfogadásra tanított.”

A vásárlásról

“Elizabeth megtanított, hogy cipőt vásárolni mindig egyedül menjek. Úgy gondolta, hogy egy nőnek meg kell teremteni az anyagi függetlenségét, így mikor megtudta, hogy egy férfi kollégája 1 millió dollárt kapott egy filmszerepért, elment az MGM stúdióhoz, és közölte, hogy neki is annyi jár a Cleopatra szerepért. Így ő volt az első nő, aki egy filmszerepért 1 millió dollárt kapott.”

A jó ételekről

“Elizabeth elmondta, hogy bárhová is menjek a világon, ha jó bort szeretnék inni, keressem a Grand Crus márkát, ami a legjobb francia bormárka. A kedvenc étele pedig a roston sült csirkehús volt, ami mellé Don Perignon-t ivott, kristálypohárból.”

Forrás: filantropikum