Újra elindult a csillamos Budapesten – így utazhatsz rajta!

Idén is elindult az adventi fényvillamos, egy fehér és kék fényű led izzókkal feldíszített járat közlekedik több vonalon is.

Az adventi és karácsonyi időszakban immár hagyományosan közlekedő ledfüzérrel díszített villamos elindításakor a 2-es villamos Jászai Mari téri végállomásán Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az ünnepekhez közeledve immár 10. éve szimbolizálja a fényvillamos a szeretetet és a város felkészülését az ünnepekre.

39 ezer 200 leddel, mintegy három és fél kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost, amely menetrendszerűen közlekedik többek között a 2-es és a 19-es vonalán, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz az ünnepi időszakban a városnak.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ez a Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év első napjaiig, vízkeresztig – ismét szállít utasokat. A villamoson érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

A kivilágított jármű egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja.

A két motorkocsiból álló UV szerelvény november 29. és 2019. január 6. között – december 24. és december 31. kivételével – naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig a https://bkk.hu/menetrendek/# linken található menetrendben jelzett vonalakon.

Forrás: MTI

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán