Emiatt döntött Ábel Anita 16 év után a válás mellett

Már be is adták a váláshoz szükséges papírokat.

Sokan döbbenten fogadták a hírt, hogy Ábel Anita színésznő és műsorvezető 16 év után elválik férjétől, Krisztiántól. A válásról elmondása szerint először és utoljára nyilatkozott a Best magazinnak.

“Én kezdeményeztem, hogy váljunk szét, mert hiszem, hogy eljött az a pont az életünkben, amikor boldogabb lesz mindkettőnk élete, ha külön-külön folytatjuk. Sokan vannak, akik egy ilyen helyzetben inkább maradnak, ha másért nem, a gyerek miatt, de én ezt nem így látom. Nem tett volna jót Lucának egy kiegyensúlyozatlan apát, vagy egy boldogtalan anyát látnia maga körül.”

Ábel Anita elárulta, férjével jó viszonyban maradtak, és közös kislányuk láthatásával kapcsolatban sincsenek szigorú szabályokat,  Luca akkor megy édesapjához, amikor csak szeretne. Ábel Anita szerint el kell fogadni, hogy bizonyos dolgoknak lejár az idejük. Nem tudja meghatározni, mi volt köztük a legnagyobb probléma, de nem érzi, hogy az lett volna a gond, hogy a férje civil. Úgy gondolja, Krisztián nehezen éli meg a változásokat, és emiatt egyre többet vitáztak. 2-3 évvel ezelőtt jöttek rá, hogy ideje szembenézni a problémákkal, amiket sajnos nem sikerült megoldaniuk.

“Én mondtam ki konkrétan, hogy vége. Az ember folyamatosan fejlődik egy kapcsolatban, de amikor már nincs egy közös pont sem, el kell engedni egymás kezét” – mondta Anita, hozzátéve: “Nem maradok olyan helyzetben, ami nem tesz boldoggá, ami kényelmetlen vagy rossz számomra. Így tettem mindig a munkában és a magánéletemben is. Tudom, hogy helyesen döntöttem. Hiába szeretem még most is tiszta szívemből, túl fiatal vagyok még ahhoz, hogy a legjobb barátommal éljek együtt.”

Ábel Anita szerint Lucának sikerült hamar feldolgoznia a válás hírét, amit Krisztiánnal közösen mondtak el neki. A férfi egy hónapja költözött el otthonról. Anita igen sokat dolgozik, ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy eltávolodtak egymástól. Bár felmerült, a problémák megoldásához végül mégsem kértek külső segítséget, Ábel Anita szerint már késő a párterápiához.  Egy fél éves folyamat után jutott el oda, hogy külön kell folytatniuk.

Jó reggelt, jó reggelt❤️ébredezés közben egy FONTOS infót szeretnék megosztani veletek☝🏼Ha szeretnétek értesülni a…

Közzétette: Ábel Anita – 2018. március 5., hétfő

“Sajnos az emberek nehezen váltanak, inkább megmaradnak ott, ahol már nem érzik jól magukat, mert szerintük még mindig jobb, mint a bizonytalan holnap. Én viszont azt vallom: egy életünk van, és bizony kell bátor döntéseket hoznunk. Ez a mostani is egy ilyen. Hiszem, hogy jobb lesz neki és nekem is.”

Forrás: blikk